Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty jak u chińczyka zaskoczy Cię słodko-kwaśną marynatą, dzięki której warzywa zyskują na smaku. Przygotujesz ją błyskawicznie. Możesz też urozmaicić ją rodzynkami.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30330
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 299
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4368
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1854
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3610
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30330
Składniki
Zacznij od przygotowania zalewy. Do dużego garnka wlej ocet ryżowy, cukier i odrobinę soli do smaku. Zagotuj. Co jakiś czas mieszaj, aby składniki dokładnie się połączyły. Kiedy tak się stanie, dodaj olej i podgrzewaj jeszcze chwilę. Odstaw do wystudzenia.
Główkę białej kapusty umyj pod bieżącą wodą i osusz. Poszatkuj ją drobno w taki sposób, aby uzyskać cienkie kilkucentymetrowe paseczki. Wsyp do głębokiej miski. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli chcesz możesz też poszatkować je na drobne cienkie paski, tak samo jak kapustę. Dodaj do miski.
Postąp tak samo z porem. Opłucz go pod bieżącą wodą, a następnie białą i jasnozieloną część przekrój wzdłuż. W kolejnym kroku pokrój na paski. Wymieszaj razem z pozostałymi składnikami. Czosnek obierz i przepuść przez praskę. Dodaj do miski. Posól i popieprz całość. Zalej surówkę wcześniej przygotowaną marynatą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum godzinę. Przed podaniem zamieszaj.