Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z białej kapusty jak u chińczyka zaskoczy Cię słodko-kwaśną marynatą, dzięki której warzywa zyskują na smaku. Przygotujesz ją błyskawicznie. Możesz też urozmaicić ją rodzynkami.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 852
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15224
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Zacznij od przygotowania zalewy. Do dużego garnka wlej ocet ryżowy, cukier i odrobinę soli do smaku. Zagotuj. Co jakiś czas mieszaj, aby składniki dokładnie się połączyły. Kiedy tak się stanie, dodaj olej i podgrzewaj jeszcze chwilę. Odstaw do wystudzenia.
Główkę białej kapusty umyj pod bieżącą wodą i osusz. Poszatkuj ją drobno w taki sposób, aby uzyskać cienkie kilkucentymetrowe paseczki. Wsyp do głębokiej miski. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli chcesz możesz też poszatkować je na drobne cienkie paski, tak samo jak kapustę. Dodaj do miski.
Postąp tak samo z porem. Opłucz go pod bieżącą wodą, a następnie białą i jasnozieloną część przekrój wzdłuż. W kolejnym kroku pokrój na paski. Wymieszaj razem z pozostałymi składnikami. Czosnek obierz i przepuść przez praskę. Dodaj do miski. Posól i popieprz całość. Zalej surówkę wcześniej przygotowaną marynatą. Dokładnie wymieszaj i odstaw na minimum godzinę. Przed podaniem zamieszaj.