Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z kapusty w smaku jak ta z chińskich barów - z marchewką i cebulą w zalewie z cukru, octu i oleju. Chociaż w tych sałatkach z barów nie zawsze jest - to ja lubię do niej dodać też trochę natki pietruszki. Idealny dodatek do wszystkich azjatyckich dań.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20139
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 564
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 726
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2634
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20139
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 564
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 726
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7164
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę posiekać w drobną kosteczkę, marchewkę zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać natkę. W garnku umieścić cukier, sól i ocet, postawić na ogniu i zagrzać, mieszając, tak żeby cukier i sól się rozpuściły, dodać olej wymieszać i zalać sałatkę. Całość dobrze wymieszać i można podawać od razu (będzie przyjemnie chrupka) , albo przechowywać kilka dni w lodówce - kapusta zmięknie i całość lekko puści sok.