Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z kapusty w smaku jak ta z chińskich barów - z marchewką i cebulą w zalewie z cukru, octu i oleju. Chociaż w tych sałatkach z barów nie zawsze jest - to ja lubię do niej dodać też trochę natki pietruszki. Idealny dodatek do wszystkich azjatyckich dań.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5474
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17757
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5474
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17757
Składniki
Kapustę poszatkować, cebulę posiekać w drobną kosteczkę, marchewkę zetrzeć na tarce. Przełożyć do miski, dodać natkę. W garnku umieścić cukier, sól i ocet, postawić na ogniu i zagrzać, mieszając, tak żeby cukier i sól się rozpuściły, dodać olej wymieszać i zalać sałatkę. Całość dobrze wymieszać i można podawać od razu (będzie przyjemnie chrupka) , albo przechowywać kilka dni w lodówce - kapusta zmięknie i całość lekko puści sok.