Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty to pyszny dodatek obiadowy, zawierający dużo witaminy C , teraz kiedy zaczynają się chłodne dni dobrze jest jej dużo spożywać. Dlatego dzisiaj prosty przepis na pyszną surówkę. Polecam
miska, tarka, nóż, łyżka, deska do krojenia,
Składniki
Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt kwaśna, pokroić jeżeli zbyt długa. Przełożyć do większej miski, dodawać pokrojoną w kostkę cebulę, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w mniejszą kostkę papryki , obraną ,startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę lub półplasterki rzodkiewkę oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Całość połączyć z oliwą, doprawić do smaku dużą szczyptą cukru oraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszać do połączenia składników. Smacznego.
Surówka gotowa do podania.