Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty to pyszny dodatek obiadowy, zawierający dużo witaminy C , teraz kiedy zaczynają się chłodne dni dobrze jest jej dużo spożywać. Dlatego dzisiaj prosty przepis na pyszną surówkę. Polecam
miska, tarka, nóż, łyżka, deska do krojenia,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25868
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3020
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25868
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3020
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
Kapustę kiszoną opłukać jeżeli jest zbyt kwaśna, pokroić jeżeli zbyt długa. Przełożyć do większej miski, dodawać pokrojoną w kostkę cebulę, oczyszczone z gniazd nasiennych i pokrojone w mniejszą kostkę papryki , obraną ,startą na tarce o dużych oczkach marchewkę, pokrojoną w kostkę lub półplasterki rzodkiewkę oraz obrane starte na tarce o dużych oczkach jabłko. Całość połączyć z oliwą, doprawić do smaku dużą szczyptą cukru oraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszać do połączenia składników. Smacznego.
Surówka gotowa do podania.