Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 281

Dodano:

Odsłon: 13669

Smaczna i zdrowa surówka do obiadu.

Składniki

5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską pokroić w paski.

  2. Marchewki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  3. Z ogórka zdjąć skórę i pokroić wpół plasterki.

  4. Cebulę czerwoną pokroić w piórka.

  5. Natkę pietruszki drobno pokroić.

  6. Wszystkie pokrojone składniki połączyć z kapustą pekińska.

  7. Teraz dodajemy przyprawy:sól ,cukier,pieprz.

  8. Przygotować sos sałatkowy według przepisu na opakowaniu.

  9. Pokrojone składniki dokładnie ze sobą połączyć.

  10. Na koniec sałatkę posypać szczypiorkiem.

  11. Sałatkę odstawić do lodówki na 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń