Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka do obiadu ze świeżych warzyw polanych oliwą i sokiem z cytryny.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 109
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 109
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 145
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 245
Składniki
Najpierw robimy sos do sałatki. Do kubeczka dajemy oliwę, sok z cytryny oraz wsypujemy przyprawy. Dobrze wszystko mieszamy. Tak przygotowany sos do sałatki wkładamy do lodówki. Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Solimy lekko i trochę wyciskamy w rękach, aby zmiękła. Pomidory kroimy w dużą kostkę, Paprykę w nieco drobniejszą, obranego ogórka w plasterki, cebulę w piórka
Warzywa przekładamy do dużej miski, mieszamy, polewamy sosem i posypujemy sezamem tuż przed wydaniem na stół. Surówka z sałaty pekińskiej gotowa!