Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 378 Ocena: 4790

Dodano:

Odsłon: 15504

Przepis na szybką surówkę na bazie kapusty pekińskiej. Takie surówki mają to do siebie, że można je zrobić praktycznie ze wszystkiego ;) Oto moja kombinacja smakowa. Stanowi idealny dodatek do jesiennych i zimowych obiadów.

Składniki

  • połowa kapusty pekińskiej
  • 2 marchewki
  • ogórek zielony
  • 5-6 rzodkiewek
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • Pieprz
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską drobno poszatkować. Warzywa myjemy. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach i dorzucamy do kapusty. Ogórka kroimy w półksiężyce, a rzodkiewkę w plasterki. Warzywa doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i śmietanę. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na chwilę do lodówki.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 08 grudnia 2017 Czasem, to nawet większość znika przed obiadem w niewyjaśnionych okolicznościach xD
Pycha :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń