Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna surówka. Tym razem zainspirowana przepisem z portalu Smaker.pl połączyłam kapustę pekińską ze świeżą czerwoną papryką, kukurydzą i serkiem sałatkowym typu feta. Podałam ją na jednej z uroczystości rodzinnych, wszyscy byli zachwyceni jej smakiem. Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na tą pyszną surówkę. Jak widać tęsknię już chyba za Bożym Narodzeniem ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 867
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5463
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8659
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17737
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 867
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5463
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8659
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17737
Składniki
Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ściereczką, odrywamy uszkodzone, zewnętrze liście. Następnie kroimy wzdłuż na połowę i drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski, solimy, lekko ugniatamy i odstawiamy na dwie godziny, aby zmiękła. Po tym czasie odciskamy wodę, która się wytworzyła. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę konserwową osączamy z zalewy. Przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy majonez połączony z musztardą. Całość ponownie mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy do salaterki, wierzch posypujemy pokruszonym serem feta i dekorujemy mieloną papryką. Smacznego.