Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna surówka. Tym razem zainspirowana przepisem z portalu Smaker.pl połączyłam kapustę pekińską ze świeżą czerwoną papryką, kukurydzą i serkiem sałatkowym typu feta. Podałam ją na jednej z uroczystości rodzinnych, wszyscy byli zachwyceni jej smakiem. Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na tą pyszną surówkę. Jak widać tęsknię już chyba za Bożym Narodzeniem ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2582
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7553
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2582
Składniki
Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ściereczką, odrywamy uszkodzone, zewnętrze liście. Następnie kroimy wzdłuż na połowę i drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski, solimy, lekko ugniatamy i odstawiamy na dwie godziny, aby zmiękła. Po tym czasie odciskamy wodę, która się wytworzyła. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę konserwową osączamy z zalewy. Przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy majonez połączony z musztardą. Całość ponownie mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy do salaterki, wierzch posypujemy pokruszonym serem feta i dekorujemy mieloną papryką. Smacznego.