Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna surówka. Tym razem zainspirowana przepisem z portalu Smaker.pl połączyłam kapustę pekińską ze świeżą czerwoną papryką, kukurydzą i serkiem sałatkowym typu feta. Podałam ją na jednej z uroczystości rodzinnych, wszyscy byli zachwyceni jej smakiem. Dzisiaj dzielę się z Wami przepisem na tą pyszną surówkę. Jak widać tęsknię już chyba za Bożym Narodzeniem ;)
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2227
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2520
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 491
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1229
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2227
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2520
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 491
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1229
Składniki
Kapustę pekińską płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ściereczką, odrywamy uszkodzone, zewnętrze liście. Następnie kroimy wzdłuż na połowę i drobno siekamy. Poszatkowaną kapustę przekładamy do miski, solimy, lekko ugniatamy i odstawiamy na dwie godziny, aby zmiękła. Po tym czasie odciskamy wodę, która się wytworzyła. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego a następnie kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę konserwową osączamy z zalewy. Przygotowane składniki mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy majonez połączony z musztardą. Całość ponownie mieszamy. Gotową sałatkę nakładamy do salaterki, wierzch posypujemy pokruszonym serem feta i dekorujemy mieloną papryką. Smacznego.