Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta stozkowa jest bardziej delikatna i slodka w smaku niz zwykla kapusta. Surówka z niej ma przepyszny smak nawet bez specjalnych dodatków. Smakuje do wszystkiego. Moja wersja jest tym razem w „chinskim stylu“ dzieki dodaniu octu ryzowego i kolendry zamiast pietruszki, ale z innymi przyprawami smakuje równie dobrze. Moza tez oczywiscie uzyc zwyklej kapusty, pekinskiej lub innej.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 326
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2481
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4860
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1581
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 326
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2481
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4860
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 107
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1581
Składniki
Kapuste drobno poszatkowac, marchewke zetrzec na tarce o grubych oczkach. Wszystko wlozyc do miski, dodac przyprawy, ocet ryzowy i olej, dobrze wymieszac. Kto lubi ostrzejszy smak moze dodac platków chili. Dodatkowo dodaje troche posiekanej pietruszki, tym razem surówka miala byc dodatkiem do chinskiego dania, wiec dodalam swiezej posiekanej kolendry. Jako przystawka na zdecydowanie lepszy smak, jesli marynuje sie jakis czas w przyprawach przed podaniem.