Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przebywając coraz więcej czasu w kuchni dochodzę jednak do wniosku, że przyrządzenie własnych surówek czy sałatek nie jest wcale takie trudne. Wystarczy dodać parę składników, które ma się akurat pod ręką (oczywiście w miarę je dopasować), dobrze doprawić, skropić oliwą czy ulubionym sosem i gotowe. Warto eksperymentować. Tak właśnie powstała moja dzisiejsza propozycja. W czasie przyrządzania gołąbków została mi sparzona kapusta włoska, więc to ona stała się bazą mojej surówki. Dodatkiem do niej były rzodkiewki, ogórek zielony i dosyć sporo cebulki, która dodała nieco ostrości. Wyszło naprawdę dobrze. Zapraszam :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 119
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2202
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4064
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 57
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1436
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 119
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2202
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4064
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 57
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1436
Składniki
Wszyskie warzywa dokładnie umyć. Kapustę włoską spażyć wrzątkiem, a gdy ostygnie posiekać. Rzodkiewki i ogórek pokroić w paseczki. Cebulę białą i czerwoną pokroić w drobną kosteczkę. Koperek posiekać. Tak przygotowane składniki wymieszać ze sobą, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego :)
:)