Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej Curry kapusty

Surówka z kiszonej Curry kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3809

Dodano:

Odsłon: 4960

Curry nie tylko może być w sosie, oto propozycja surówki z tą przyprawą, niebanalna i zaskakująco dobra.

Składniki

  • kiszona kapusta z wodą, 0,5 kg
  • marchewka, 1 szt.
  • jabłko małe, 1 szt.
  • cebulka szalotka, 1 szt
  • Curry przyprawa, 1,5 łyżeczki
  • ostra papryka, imbir, szczypta
  • cukier, 1,5 łyżeczki
  • sól, pieprz, szczypta
  • oliwa, 1 łyżeczka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kiszonej Curry kapusty

Przygotowanie

  1. Kiszoną kapustę nie odcedzamy (woda z kapusty jest ważna by smaki dobrze się połączyły) i mieszamy z przyprawą Curry, papryką ostrą, cukrem oraz imbirem, wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na noc.

  2. Na drugi dzień dodajemy startą marchew i jabłko, oraz drobno posiekaną szalotkę, oliwę, doprawiamy solą i pieprzem i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń