Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję najprostszą surówkę z kapusty kiszonej z marchewką, która nada się do każdego obiadu dwudaniowego czy to będzie ryba, czy mięso będzie zawsze smaczny , prostym i szybkim dodatkiem. Polecam
miska , tarka , łyżka , nóż, półmisek lub salaterka,
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 684
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 660
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 684
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 660
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 251
Składniki
Kapustę kiszona jeżeli jest mocno kwaśna to przepłukać zimną wodą, drobno pokroić. Przełożyć do większej miski, dodać obrana drobno pokrojoną w kostkę cebulę czerwoną, startą na tarce o dużych oczkach obraną marchewkę. Wszystko razem wymieszać . Doprawić do smaku cukrem , pieprzem mielonym , dodać szczyptę kminku , polać olejem i ponownie wymieszać. Przełożyć na szklany półmisek i gotowe. Smacznego Rada; Do tej surówki można również zetrzeć kwaśne jabłko.
Surówka z kapusty kiszonej gotowa do podania.