Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z kiszonej kapusty siostry Anastazji w oryginalnym przepisie zawiera jeszcze buraki. Nie każdy jednak lubi to warzywo. Dlatego ten przepis jest drobną modyfikacją, pozbawioną właśnie tej czerwonej skarbnicy witamin. Surówka jest odpowiednio kwaśna, lekka i świetnie pasuje szczególnie do ryby czy grillowanych mięs. Ciekawym rozwiązaniem jest złagodzenie smaku cebuli i czosnku za pomocą cukru. Nie mogło także zabraknąć kminku – idealnego specyfiku na trawienie, który nadaje daniu niesamowitego aromatu.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 188
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 190
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 188
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 190
Składniki
Czosnek oraz cebulkę razem ze szczypiorkiem posiekaj. Przełóż je do miski i zasyp cukrem, dzięki czemu będą miały łagodniejszy smak. Odstaw je na ok. 30 minut.
Kiszoną kapustę opłucz pod wodą do momentu uzyskania odpowiedniego stopnia kwaskowatości. Mocno odciśnij. Jeśli lubisz kwaśne potrawy, a kapusta nie jest zbyt mocno doprawiona, możesz pominąć ten krok.
Następnie kapustę drobno poszatkuj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Jeśli w twojej kapuście była już marchewka, co się często zdarza, możesz pominąć ten składnik.
Wszystkie składniki na surówkę przenieś do miski. Zalej je oliwą z oliwek oraz dopraw do smaku kminkiem, solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Surówkę z kiszonej kapusty siostry Anastazji podawaj na zimno, jako dodatek do drugiego dania. Źródło: 123 sałatki i surówki siostry Anastazji