Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, smaczna i szybka surówka nadająca się jako dodatek do wielu dań mięsnych czy też rybnych. Polecam
miska, nóż, tarka, łyżka,
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 313
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 469
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 313
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 469
Składniki
Kapustę jeśli jest za słona lub za kwaśna wypłukać i odcisnąć z nadmiaru wody. Połączyć z pokrojoną w drobną kostkę cebulą oraz obranym , oczyszczonym z gniazd nasiennych i pokrojonym w kostkę lub słupki jabłkiem. Dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewką. Doprawić cukrem , pieprzem i solą do smaku i wymieszać do uzyskania słodko - kwaśnego smaku i połączenia składników. Polać olejem i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Całość posypać posiekanym koperkiem. Smacznego
Przygotowanie składników.
Surówka gotowa do podania.