Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kiszonej kapusty z owocami suszonymi i pomarańczą

Surówka z kiszonej kapusty z owocami suszonymi i pomarańczą

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3419

Dodano:

Odsłon: 355

Smaczna i zdrowa surówka.Połączenie pysznej kwaśnej kapusty kiszonej z słodką pomarańczą, suszonymi śliwkami, żurawiną i rodzynkami.

Składniki

  • kapusta kiszona 25 dag
  • żurawina suszona 3 łyżki
  • rodzynki 3 łyżki
  • śliwki suszone 6 szt
  • pomarańcza 1 szt
  • olej 2 łyżki
  • cukier do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiszoną kapustę odciskamy z soku i szatkujemy.
    Pomarańcz obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do kapusty.
    Jeśli suszone owoce są twarde i mocno wysuszone zalewamy je letnią wodą, odstawiamy na 15 min. i odsączamy. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki i razem z żurawiną i rodzynkami dodajemy do kapusty.
    Wlewamy olej i doprawiamy do smaku cukrem.
    Mieszamy i odstawiamy na 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń