Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy posiłek powinien zawierać porcję warzyw (najlepiej surowych), które są niezastąpionym źródłem witamin, minerałów, antyoksydantów, błonnika i innych cennych dla zdrowia substancji. Wielu z nich próżno szukać w mięsie czy nabiale. Dlatego nigdy nie rezygnuj z surówki do obiadu. Nie przepadasz za marchewką czy kapustą? Dodaj do nich trochę majonezu. Nie należy przesadzać z jego ilością w diecie, ale nie musisz go sobie zupełnie odmawiać, jeśli może zachęcić cię do jedzenia warzyw. Surówkę z majonezem na pewno zjesz ze smakiem!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118081
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8408
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2136
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118081
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8408
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2136
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Składniki
Usuń z kapusty zewnętrzne, uszkodzone liście i głąb. Resztę liści umyj i drobno poszatkuj. Włóż do dość dużej miski.
Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Włóż do miski z kapustą.
Obierz jabłko i usuń z niego gniazdo nasienne. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach i od razu skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Dodaj do miski z warzywami.
Obierz cebulę i pokrój w piórka. Połącz z pozostałymi składnikami surówki.
W osobnym naczyniu rozpuść cukier puder w soku z cytryny. Dodaj majonez i śmietanę. Wymieszaj składniki na jednolity sos.
Połącz sos z surówką. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw surówkę na co najmniej pół godziny do lodówki, by „przegryzły się” smaki.