Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy posiłek powinien zawierać porcję warzyw (najlepiej surowych), które są niezastąpionym źródłem witamin, minerałów, antyoksydantów, błonnika i innych cennych dla zdrowia substancji. Wielu z nich próżno szukać w mięsie czy nabiale. Dlatego nigdy nie rezygnuj z surówki do obiadu. Nie przepadasz za marchewką czy kapustą? Dodaj do nich trochę majonezu. Nie należy przesadzać z jego ilością w diecie, ale nie musisz go sobie zupełnie odmawiać, jeśli może zachęcić cię do jedzenia warzyw. Surówkę z majonezem na pewno zjesz ze smakiem!
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 357
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 716
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3998
Prosty przepis na smażonego dorsza. Jest to sposób na pyszne danie obiadowe,...
Odsłon: 76
Przepis dnia
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 357
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 716
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 3998
Składniki
Usuń z kapusty zewnętrzne, uszkodzone liście i głąb. Resztę liści umyj i drobno poszatkuj. Włóż do dość dużej miski.
Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Włóż do miski z kapustą.
Obierz jabłko i usuń z niego gniazdo nasienne. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach i od razu skrop sokiem z cytryny, by nie ściemniało. Dodaj do miski z warzywami.
Obierz cebulę i pokrój w piórka. Połącz z pozostałymi składnikami surówki.
W osobnym naczyniu rozpuść cukier puder w soku z cytryny. Dodaj majonez i śmietanę. Wymieszaj składniki na jednolity sos.
Połącz sos z surówką. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw surówkę na co najmniej pół godziny do lodówki, by „przegryzły się” smaki.