Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z marchewką to doskonały dodatek do mięsnych kotletów, ryb czy dań z grilla. Obok marchewki możesz wykorzystać w niej wiele innych składników. W najprostszym, tradycyjnym wariancie łączy się ją z białą kapustą. Aby na stole było bardziej kolorowo, użyj dwóch rodzajów kapusty – białej i czerwonej. Świetny efekt kolorystyczny (oczywiście także smakowy) zapewni garść ziół dodanych tuż przed podaniem. A jak nadać surówce niebanalny smak? Wzbogać klasyczny majonezowy sos orzeźwiającym chrzanem!
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 106
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 202
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 214
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 106
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 202
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 214
Składniki
Opłucz obie kapusty i – jeśli to konieczne – usuń zniszczone liście. Drobno poszatkuj warzywa nożem albo z pomocą malaksera.
Obierz marchewkę i zatrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj wszystkie warzywa w misce.
W osobnym naczyniu przygotuj sos z majonezu, śmietany, chrzanu i cytryny. Połącz z warzywami.
Dopraw surówkę do smaku solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Odstaw surówkę na godzinę do lodówki, by przegryzły się smaki.
Przed podaniem ogrzej nieco surówkę (wystaw odpowiednio wcześnie z lodówki) i udekoruj posiekaną natką pietruszki.