Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z trzech składników-marchewki, jabłka i ananasa, doskonała do obiadu. Najlepszy dodatek do dań z drobiu, polędwiczek wieprzowych, cielęciny.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 47
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 47
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 139
Składniki
Marchew i jabłko obieramy. Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jabłko na tarce o dużych oczkach. Ananasa kroimy w drobne cząstki. Przekładamy wszystko do miski, skrapiamy sokiem z cytryny i syropem z ananasa. Przyprawiamy szczyptą soli oraz cukrem. Mieszamy całość. Surówka z marchewki i ananasa gotowa! Nasza rada: Do surówki z marchewki i ananasa możemy dodać 2-3 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%.