Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu marchewka... Tym razem postawiłam na najpopularniejszy chyba przepis na surówkę z marchewki. Dawniej nie lubiłam tej wersji, wydawała mi się jakaś taka słodka. Teraz to połączenie zyskało w moich oczach. Cóż... z czasem smaki się zmieniają.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5474
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17758
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 880
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5474
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8663
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17758
Składniki
Śmietanę mieszamy z jogurtem. Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko ma to do siebie, że szybko po starciu ciemnieje. Nie chcemy tego, bo sałatka wówczas będzie nieapetycznie wyglądać. Ścieramy go więc prosto do sosu śmietanowo- jogurtowego i szybko mieszamy. Takie postępowanie zatrzyma proces ciemnienia jabłka. Następnie dodajemy startą marchewkę, całość mieszamy i doprawiamy odrobiną soli. Smacznego.