Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu marchewka... Tym razem postawiłam na najpopularniejszy chyba przepis na surówkę z marchewki. Dawniej nie lubiłam tej wersji, wydawała mi się jakaś taka słodka. Teraz to połączenie zyskało w moich oczach. Cóż... z czasem smaki się zmieniają.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424837
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424837
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Śmietanę mieszamy z jogurtem. Warzywa dokładnie myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko ma to do siebie, że szybko po starciu ciemnieje. Nie chcemy tego, bo sałatka wówczas będzie nieapetycznie wyglądać. Ścieramy go więc prosto do sosu śmietanowo- jogurtowego i szybko mieszamy. Takie postępowanie zatrzyma proces ciemnienia jabłka. Następnie dodajemy startą marchewkę, całość mieszamy i doprawiamy odrobiną soli. Smacznego.