Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa surówka z marchewki, pora i jabłka. Można ją wymieszać ze śmietaną lub skropić oliwą i odrobiną octu jabłkowego. Stanowi uniwersalny dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z mięsem lub rybą. Warto przygotować większą porcję i zajadać się nią nawet przez 2-3 dni.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5746
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5746
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12374
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Odetnij końcówkę z pora. Pokrój go na cieniutkie plasterki.
Jabłko umyj, podziel na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i pokrój na plasterki.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Szczypiorek opłucz i drobno poszatkuj.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Surówkę dopraw pieprzem, solą, cukrem, octem i oliwą. Składniki wymieszaj. Odstaw na około 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie jest gotowa do jedzenia.