Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa surówka z marchewki, pora i jabłka. Można ją wymieszać ze śmietaną lub skropić oliwą i odrobiną octu jabłkowego. Stanowi uniwersalny dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z mięsem lub rybą. Warto przygotować większą porcję i zajadać się nią nawet przez 2-3 dni.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 633
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 133
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 633
Składniki
Odetnij końcówkę z pora. Pokrój go na cieniutkie plasterki.
Jabłko umyj, podziel na ćwiartki, wytnij gniazda nasienne i pokrój na plasterki.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Szczypiorek opłucz i drobno poszatkuj.
Wszystkie składniki przełóż do miski. Surówkę dopraw pieprzem, solą, cukrem, octem i oliwą. Składniki wymieszaj. Odstaw na około 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie jest gotowa do jedzenia.