Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki i kopru włoskiego do obiadu.
Blender, tarka jarzynowa, łyżeczka, łyżka, miska, nóż i deska do krojenia
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 956
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35006
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 37
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 956
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35006
Składniki
Marchew i cebulę obieramy. Marchew i koper włoski trzemy na tarce jarzynowej, cebulę kroimy w drobną kostkę.
Dodajemy melasę i pieprz.
Przyrządzamy majonez: do naczynia do mierzenia objętości wbijamy jajko oraz około 50 ml oleju.
Ubijamy blenderem aż zobaczymy, że masa gęstnieje. Dodajemy powoli resztę oleju ciągle ubijając majonez.
Na koniec dodajemy musztardę, sok z cytryny oraz sól i ubijamy przez chwilę aż składniki się połączą.
Dodajemy majonez do surówki i mieszamy. Podajemy do dań mięsnych.