Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta, bardzo smaczna i bardzo szybka w wykonaniu surówka z marchewki i kopru włoskiego do obiadu.
Blender, tarka jarzynowa, łyżeczka, łyżka, miska, nóż i deska do krojenia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Marchew i cebulę obieramy. Marchew i koper włoski trzemy na tarce jarzynowej, cebulę kroimy w drobną kostkę.
Dodajemy melasę i pieprz.
Przyrządzamy majonez: do naczynia do mierzenia objętości wbijamy jajko oraz około 50 ml oleju.
Ubijamy blenderem aż zobaczymy, że masa gęstnieje. Dodajemy powoli resztę oleju ciągle ubijając majonez.
Na koniec dodajemy musztardę, sok z cytryny oraz sól i ubijamy przez chwilę aż składniki się połączą.
Dodajemy majonez do surówki i mieszamy. Podajemy do dań mięsnych.