Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
surówka z młodej kapusty
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 512
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4490
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 512
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 282
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4490
Składniki
Por kroimy z kosteczkę i posypujemy odrobiną soli. Odstawiamy na 15 minut. Liście kapusty płuczemy a następnie kroimy. Posypujemy 1/3 łyżeczką soli wygniatamy ręką i odstawiamy na 15 minut. Odlewamy nadmiar wody. Dodajemy startą marchewkę. Doprawiamy pieprzem. Na koniec dodajemy śmietanę. Mieszamy i gotowe :)