Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, prosta i przepyszna surówka z młodej kapusty. Jest bardzo chrupiąca idealna do obiadu, ale ja również polecam ją na przekąskę lub dodatek do grilla.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Kapustę płuczemy i drobno siekamy. Do kapusty dodajemy startą na drobnych oczkach marchew. Kapustę i marchew solimy. Dokładnie mieszamy. Jeśli wytworzy się nam dużo soku z marchwi i kapusty możecie go wówczas wylać, ale ja lubię jak sałatka jest mokra.
Do solonych warzyw dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, musztardę, olej, koperek oraz pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy. Po przygotowaniu możemy sałatkę schodzić wkładając ją na godzinę do lodówki.
Smacznego !!!