Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z młodej kapusty i jabłka z dodatkiem szczypiorku i koperku. Doskonały dodatek do obiadu. Latem, kiedy kapusta jest krucha i delikatna, takie surówki są najsmaczniejsze.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5114
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11866
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16127
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5114
Składniki
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Następnie solimy ją i morzymy (czyli wyciskamy w rękach, aby trochę zmiękła i puściła sok). Do tak przygotowanej kapusty wrzucamy pokrojony drobno szczypiorek, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i posiekany koperek. Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Wlewamy olej i dobrze mieszamy surówkę. Ewentualnie dodajemy jeszcze trochę soli do smaku. Odstawiamy surówkę na 15 minut, aby smaki połączyły się dobrze. Prosta surówka z młodej kapusty gotowa!