Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z młodej kapusty i jabłka z dodatkiem szczypiorku i koperku. Doskonały dodatek do obiadu. Latem, kiedy kapusta jest krucha i delikatna, takie surówki są najsmaczniejsze.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 293
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 293
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40433
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5311
Składniki
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Następnie solimy ją i morzymy (czyli wyciskamy w rękach, aby trochę zmiękła i puściła sok). Do tak przygotowanej kapusty wrzucamy pokrojony drobno szczypiorek, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i posiekany koperek. Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Wlewamy olej i dobrze mieszamy surówkę. Ewentualnie dodajemy jeszcze trochę soli do smaku. Odstawiamy surówkę na 15 minut, aby smaki połączyły się dobrze. Prosta surówka z młodej kapusty gotowa!