Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z młodej kapusty i jabłka z dodatkiem szczypiorku i koperku. Doskonały dodatek do obiadu. Latem, kiedy kapusta jest krucha i delikatna, takie surówki są najsmaczniejsze.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8108
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8108
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Następnie solimy ją i morzymy (czyli wyciskamy w rękach, aby trochę zmiękła i puściła sok). Do tak przygotowanej kapusty wrzucamy pokrojony drobno szczypiorek, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i posiekany koperek. Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Wlewamy olej i dobrze mieszamy surówkę. Ewentualnie dodajemy jeszcze trochę soli do smaku. Odstawiamy surówkę na 15 minut, aby smaki połączyły się dobrze. Prosta surówka z młodej kapusty gotowa!