Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta surówka z kapusty, jabłka, cebuli i papryki z dodatkiem natki pietruszki. Doskonały dodatek do obiadu. Teraz, kiedy kapusta jest krucha i delikatna, takie surówki są najsmaczniejsze.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3061
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 791
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3061
Składniki
Kapustę szatkujemy i przekładamy do miski. Następnie solimy ją i morzymy (czyli wyciskamy w rękach, aby trochę zmiękła i puściła sok). Do tak przygotowanej kapusty wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę paprykę i cebulkę, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i posiekaną natkę pietruszki.
Całość przyprawiamy sokiem z cytryny, cukrem i pieprzem. Wlewamy olej i dobrze mieszamy surówkę. Ewentualnie dodajemy jeszcze soli do smaku. Odstawiamy surówkę na 15 minut do lodówki, aby smaki połączyły się dobrze. Prosta surówka z młodej kapusty gotowa!