Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to czas młodych warzyw, które najlepiej smakują w surówkach:) Wszelkie surówki z młodej kapusty to mój ulubiony dodatek obiadowy. Dziś polecam surówkę z kapusty, papryki i natki pietruszki z przyprawami.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 311
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8815
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 311
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8815
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i nasiona i kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski, oprószamy solą /ok. 0,5 łyżeczki/ i ugniatamy palcami. Odstawiamy na 20 min. Po tym czasie warzywa odciskamy z soku, który puściły, dodajemy olej, cukier i sok z cytryny. oraz drobno posiekaną natkę pietruszki Mieszamy. Surówkę możemy przygotować wcześniej by smaki się przegryzły.