Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosna to czas młodych warzyw, które najlepiej smakują w surówkach:) Wszelkie surówki z młodej kapusty to mój ulubiony dodatek obiadowy. Dziś polecam surówkę z kapusty, papryki i natki pietruszki z przyprawami.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1410
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 401
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1410
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 401
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i nasiona i kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski, oprószamy solą /ok. 0,5 łyżeczki/ i ugniatamy palcami. Odstawiamy na 20 min. Po tym czasie warzywa odciskamy z soku, który puściły, dodajemy olej, cukier i sok z cytryny. oraz drobno posiekaną natkę pietruszki Mieszamy. Surówkę możemy przygotować wcześniej by smaki się przegryzły.