Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z młodej kapusty i papryki

Surówka z młodej kapusty i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 612 Ocena: 4998

Dodano:

Odsłon: 9758

Wiosna to czas młodych warzyw, które najlepiej smakują w surówkach:) Wszelkie surówki z młodej kapusty to mój ulubiony dodatek obiadowy. Dziś polecam surówkę z kapusty, papryki i natki pietruszki z przyprawami.

Składniki

  • młoda kapusta 1 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • natka pietruszki 0,5 pęczka
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • sok z cytryny do smaku
  • olej 1-2 łyżki
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Surówka z młodej kapusty i papryki

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i nasiona i kroimy w kostkę. Warzywa przekładamy do miski, oprószamy solą /ok. 0,5 łyżeczki/ i ugniatamy palcami. Odstawiamy na 20 min. Po tym czasie warzywa odciskamy z soku, który puściły, dodajemy olej, cukier i sok z cytryny. oraz drobno posiekaną natkę pietruszki Mieszamy.
    Surówkę możemy przygotować wcześniej by smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń