Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z młodej kapusty z koperkiem jest orzeźwiająca i lekka, dlatego doskonale pasuje do tłustych dań mięsnych.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84937
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2240
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9808
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3580
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6911
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 84937
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2240
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9808
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3580
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6911
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno, przełóż do dużej miski, lekko posól i dokładnie wymieszaj rękami. Odstaw na około 30 minut, żeby zmiękła i puściła sok.
Jabłka i ogórki obierz, a następnie pokrój w cienkie paski.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Zieloną cebulkę pokrój w drobne krążki. Szczypiorek również posiekaj, tak samo zrób z koperkiem.
Odciśnij kapustę z nadmiaru soku, dodaj jabłka, ogórki, marchewkę, cebulkę i koperek.
Polej wszystko sokiem z cytryny, śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszaj.