Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z młodej kapusty z koperkiem jest orzeźwiająca i lekka, dlatego doskonale pasuje do tłustych dań mięsnych.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 972
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1128
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9300
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 972
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1128
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno, przełóż do dużej miski, lekko posól i dokładnie wymieszaj rękami. Odstaw na około 30 minut, żeby zmiękła i puściła sok.
Jabłka i ogórki obierz, a następnie pokrój w cienkie paski.
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Zieloną cebulkę pokrój w drobne krążki. Szczypiorek również posiekaj, tak samo zrób z koperkiem.
Odciśnij kapustę z nadmiaru soku, dodaj jabłka, ogórki, marchewkę, cebulkę i koperek.
Polej wszystko sokiem z cytryny, śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszaj.