Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona surówka z młodej kapusty i marchewki z dodatkiem dużej ilości natki pietruszki.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 513
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 568
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 861
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 513
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 568
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 861
Składniki
Kapustę szatkujemy, zasypujemy solą, ugniatamy rękoma i odstawiamy na 20-30 min. Po tym czasie kapustę odciskamy z soku. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty. Natkę drobno siekamy i dodajemy do surówki. Dodajemy olej i doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 30 min.