Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z kapusty czerwonej /modrej z jabłkiem i suszoną żurawiną. Warto wypróbować. Polecam:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 578
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3681
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 250
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 362
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3030
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 578
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3681
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 250
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 362
Składniki
Żurawinę zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 20 min. Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3-4 min i odsączamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładamy na salaterkę i dodajemy odsączoną kapustę. Dodajemy również odsączoną żurawinę, olej, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.