Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z kapusty czerwonej /modrej z jabłkiem i suszoną żurawiną. Warto wypróbować. Polecam:)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 608
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 608
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 435
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1545
Składniki
Żurawinę zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 20 min. Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3-4 min i odsączamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładamy na salaterkę i dodajemy odsączoną kapustę. Dodajemy również odsączoną żurawinę, olej, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.