Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna surówka z kapusty czerwonej /modrej z jabłkiem i suszoną żurawiną. Warto wypróbować. Polecam:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
Żurawinę zalewamy letnią wodą i odstawiamy na 20 min. Kapustę drobno szatkujemy, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 3-4 min i odsączamy. Jabłko obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładamy na salaterkę i dodajemy odsączoną kapustę. Dodajemy również odsączoną żurawinę, olej, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i cukrem. Mieszamy i odstawiamy na 20 min.