Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa w wykonaniu i przede wszystkim bardzo smaczna surówka do niedzielnego tradycyjnego obiadu!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3694
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 155
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3694
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 155
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Kapustę poszatkować i zalać wodą. Chwilę pogotować, aby puściła nieco koloru i zmiękła, ale nie za długo żeby nie straciła na jędrności (najlepiej próbować :) ) Po zagotowaniu przelać zimną wodą, włożyć do miski i skropić octem.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę.
Jabłka i cebulę dodać do kapusty, do tego dodać cukier i oliwę. Dobrze zamieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Przed podaniem odstawić do lodówki na ok. 15 minut. SMACZNEGO!