Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem na naszych stołach królują lekkie sałatki i surówki, które spychają na dalszy plan wszelkiego rodzaju mięsa. Spragnieni witamin po zimowych miesiącach znacznie częściej wybieramy świeże warzywa. Ale co w sytuacji, gdy znudziła nam się już tradycyjna mizeria lub colesław z kapusty? W takiej sytuacji w twoim menu powinna zagościć prosta surówka z ogórków i pomidorów. Wszystko to, co o tej porze roku najlepszego.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1594
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 131
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1594
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 337
Składniki
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprósz solą, poczekaj około 10 minut, aby puściła sok, a następnie odciśnij ją.
W międzyczasie ogórki, pomidory i paprykę pokrój w kostkę o zbliżonym rozmiarze. Przełóż je do dużej miski.
Do miski z warzywami dodaj bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki, odciśniętą cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie wstaw do lodówki na około 5-10 minut. Surówka z ogórków i pomidorów będzie najbardziej orzeźwiająca, jeśli podasz ją schłodzoną.