Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latem na naszych stołach królują lekkie sałatki i surówki, które spychają na dalszy plan wszelkiego rodzaju mięsa. Spragnieni witamin po zimowych miesiącach znacznie częściej wybieramy świeże warzywa. Ale co w sytuacji, gdy znudziła nam się już tradycyjna mizeria lub colesław z kapusty? W takiej sytuacji w twoim menu powinna zagościć prosta surówka z ogórków i pomidorów. Wszystko to, co o tej porze roku najlepszego.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1517
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 72
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 157
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 177
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1517
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 72
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 157
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 177
Składniki
Cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Oprósz solą, poczekaj około 10 minut, aby puściła sok, a następnie odciśnij ją.
W międzyczasie ogórki, pomidory i paprykę pokrój w kostkę o zbliżonym rozmiarze. Przełóż je do dużej miski.
Do miski z warzywami dodaj bardzo drobno posiekaną natkę pietruszki, odciśniętą cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość dopraw solą i pieprzem, a następnie wstaw do lodówki na około 5-10 minut. Surówka z ogórków i pomidorów będzie najbardziej orzeźwiająca, jeśli podasz ją schłodzoną.