Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka z ogórków małosolnych jest doskonałym dodatkiem do dań z grilla. Chrupiące plasterki ogórków kiszonych, drobno posiekana cebula i prażone pestki słonecznika tworzą wyjątkową kombinację smaków i tekstur. Dodatek świeżego koperku oraz sos z musztardy i oliwy z oliwek nadaje surówce wyrazistego smaku i aromatu. Idealna na letnie grillowanie, wspaniale uzupełnia smak grillowanych mięs, dodając im świeżości i lekkości. Smacznego!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 99265
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1953
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5797
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5797
Składniki
1. Przygotowanie składników: • Ogórki małosolne: Kroję ogórki małosolne w cienkie plasterki. Dzięki temu surówka będzie miała przyjemnie chrupiącą teksturę. • Cebula: Obieram cebulę, a następnie drobno ją siekam. Drobno pokrojona cebula doda surówce wyrazistego smaku. • Pestki słonecznika: Prażę pestki słonecznika na suchej patelni, aż staną się złociste i chrupiące. Prażenie pestek wydobywa ich orzechowy aromat i dodaje surówce przyjemnej chrupkości. • Koperek: Drobno siekam świeży koperek. Koperek doda surówce świeżości i aromatu.
2. Przygotowanie sosu: • Musztarda: Dodaję do warzyw musztardę. Musztarda doda surówce pikantności i głębi smaku. • Oliwa z oliwek: Wlewam oliwę z oliwek, która nada surówce gładką konsystencję i wzbogaci jej smak. 3. Mieszanie składników: • Wszystkie składniki dokładnie mieszam, aby musztarda i oliwa równomiernie pokryły ogórki, cebulę i pestki słonecznika. Dokładne wymieszanie sprawi, że surówka będzie miała spójny smak i teksturę.
4. Podanie: • Surówka jest gotowa do podania. Idealnie komponuje się z mięsem z grilla, dodając świeżości i kontrastu do potraw z rusztu. 5. Smacznego: • Ciesz się pyszną i aromatyczną surówką z ogórków małosolnych, cebuli, prażonych pestek słonecznika i koperku.