Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z papryką to chyba jedna z najprostszych i najszybszych propozycji na szybki lunch, kolację czy dodatek do obiadu. Wystarczy kilka składników, by cieszyć się świeżym smakiem warzyw. Ciecierzyca sprawia, że danie jest pożywne i sycące. Pietruszka dodaje przyjemnej ziołowości. Lekki i lekko kwaskowaty dressing scala ze sobą wszystkie smaki. To danie będzie często gościć na twoim stole – jest odpowiednie nawet dla osób zabieganych, ale chcących jednocześnie dbać o linię.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1904
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3865
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3631
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 443
Składniki
Paprykę umyj i wytnij gniazda nasienne. Pokrój ją w średniej wielkości kostkę lub paseczki. Ciecierzycę i oliwki odsącz z zalewy i osusz na papierowych ręcznikach. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Składniki przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na dressing, w tym czosnek przeciśnięty przez praskę, przenieś do osobnej miseczki. Dobrze wymieszaj do połączenia składników. Przygotowanym sosem zalej surówkę i całość ponownie wymieszaj. Surówkę z papryką wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Podawaj na zimno.