Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z papryką to chyba jedna z najprostszych i najszybszych propozycji na szybki lunch, kolację czy dodatek do obiadu. Wystarczy kilka składników, by cieszyć się świeżym smakiem warzyw. Ciecierzyca sprawia, że danie jest pożywne i sycące. Pietruszka dodaje przyjemnej ziołowości. Lekki i lekko kwaskowaty dressing scala ze sobą wszystkie smaki. To danie będzie często gościć na twoim stole – jest odpowiednie nawet dla osób zabieganych, ale chcących jednocześnie dbać o linię.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11691
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1269
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3014
Składniki
Paprykę umyj i wytnij gniazda nasienne. Pokrój ją w średniej wielkości kostkę lub paseczki. Ciecierzycę i oliwki odsącz z zalewy i osusz na papierowych ręcznikach. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Składniki przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na dressing, w tym czosnek przeciśnięty przez praskę, przenieś do osobnej miseczki. Dobrze wymieszaj do połączenia składników. Przygotowanym sosem zalej surówkę i całość ponownie wymieszaj. Surówkę z papryką wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Podawaj na zimno.