Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z papryką to chyba jedna z najprostszych i najszybszych propozycji na szybki lunch, kolację czy dodatek do obiadu. Wystarczy kilka składników, by cieszyć się świeżym smakiem warzyw. Ciecierzyca sprawia, że danie jest pożywne i sycące. Pietruszka dodaje przyjemnej ziołowości. Lekki i lekko kwaskowaty dressing scala ze sobą wszystkie smaki. To danie będzie często gościć na twoim stole – jest odpowiednie nawet dla osób zabieganych, ale chcących jednocześnie dbać o linię.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Paprykę umyj i wytnij gniazda nasienne. Pokrój ją w średniej wielkości kostkę lub paseczki. Ciecierzycę i oliwki odsącz z zalewy i osusz na papierowych ręcznikach. Natkę pietruszki drobno posiekaj. Składniki przenieś do miski sałatkowej i wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wszystkie składniki na dressing, w tym czosnek przeciśnięty przez praskę, przenieś do osobnej miseczki. Dobrze wymieszaj do połączenia składników. Przygotowanym sosem zalej surówkę i całość ponownie wymieszaj. Surówkę z papryką wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut. Podawaj na zimno.