Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie macie pomysły surówkę na obiad to zapraszam na mój przepis.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1231
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5761
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18364
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1231
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5761
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18364
Składniki
Cytrusy obrać, usunąć błonki i pestki. Pokrojone w drobną kostkę i posypane cukrem odstawić na kwadrans w chłodne miejsce. Pora pokroić w półksiężyce, również posypać cukrem (pudrem) i odstawić. Przygotować sos: śmietanę i miód wymieszać, dodając odrobinę soli i pieprzu. Połączyć składniki surówki i polać sosem, a na koniec poprószyć posiekanymi migdałami, orzeszkami i rodzynkami.