Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z pora z majonezem to pyszna i pożywna propozycja, łatwa do przygotowania. Wspaniale komponuje się z mięsem, szczególnie grillowanym czy jako przystawka. Może stanowić świetną alternatywę lunchu do pracy czy szybkiej kolacji. Sałatka jest bogata w witaminy i białko, dzięki czemu niemal bez przeszkód może być spożywana przez osoby na diecie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 26
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2263
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 160
Składniki
Z porów odkroić białą część. Białą część pokroić w plasterki, a następnie w półplasterki. Przenieś je do miski sałatkowej. Z zielonych części odetnij po ok. 5 cm liści znajdujących się przy białych końcówkach. Drobno je posiekaj i umieść w osobnej miseczce. Posyp je 1 łyżeczką soli i odstaw pod przykryciem na ok. 30 minut. Po tym czasie możesz przepłukać je na sitku, a następnie dodać zieloną część pora do białej.
Jajka ugotuj na twardo przez 10 minut. Przepłucz je pod zimną wodą i obierz. Posiekaj drobno i dodaj do pozostałych składników. Ogórki umyj i także pokrój je w kostkę o podobnej wielkości. Przenieś do miski. Wszystkie składniki sałatki dobrze wymieszaj.
W osobnej miseczce wymieszaj ze sobą majonez i przyprawy. Zalej sosem sałatkę i ponownie całość dobrze wymieszaj. Surówkę z pora z majonezem podawaj po schłodzeniu w lodówce, jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.