Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z rukoli i arbuza

Surówka z rukoli i arbuza

Autor:

Przepisów i artykułów: 2279 Ocena: 50093

Dodano:

Odsłon: 457

Do gilla, szczególnie drobiowych mięs ta surówka idealnie komponuje się. A tak w ogóle, zachciało się więc oto ona. Jak słyszałem ostatnio, człowiekiem nie jestem, więc jem jak chociażby krowa…

Składniki

  • 100 g rukoli
  • 1/2 małego arbuza
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 100 ml oleju z pestek winogron
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • 1 łyżka pasty z orzechów ziemnych
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z rukoli i arbuza

Przygotowanie

  1. Wiadomo, rukolę myjemy, suszymy.
    Z arbuza możemy wytoczyć kulki lub pokroić w kostkę.
    Szczypior z dymką siekamy.
    Olej łączymy z miodem, pastą i octem ryżowym. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Wszystkie składniki dokładnie łączymy, schładzamy przed podaniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń