Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z rzodkiewki, szparagi, rzeżuchy i zielonej cebulki

Surówka z rzodkiewki, szparagi, rzeżuchy i zielonej cebulki

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14535

Dodano:

Odsłon: 3267

Świetny dodatek do obiadu,mięs i wędlin.:)

Składniki

  • 3 pęczki rzodkiewki
  • pęczek zielonej cebulki
  • szparagi kilka sztuk
  • rzeżucha 2 łyżki
  • śmietana 12% lub jogurt naturalny 150ml
  • sól,pieprz i łyżka soku z cytryny.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wyciąć lub odłamać twarde końcówki ze szparag.
    Wrzucić na wrzątek i zagotować przez 2-3 min.
    Wodę odlać,wystudzić i pokroić na 2cm kawałki.

    Rzodkiewkę pokroić w plasterki,cebulkę posiekać.
    Rzeżuchę wycięłam z talerzyka nożyczkami,opłukałam i wysuszyłam w ręczniku papierowym.

    Wszystkie składniki połączyć,dodać sól i odstawić na 15min.
    Odlać soki jakie powstały,dodać śmietanę,pieprz oraz sok z cytryny,zamieszać.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń