Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na wykorzystanie cukinii w kuchni. Może stanowić ciekawy dodatek do dań obiadowych i potraw z rusztu. Przygotowanie surówki z surowej cukinii zajmie wam dosłownie chwilę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 556
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3107
Polecam.
Odsłon: 1908
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 556
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3107
Polecam.
Odsłon: 1908
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, kroimy na bardzo cienkie plasterki - do tego zadania najlepiej użyć obieraczki do warzyw. Skrojoną cukinię przyprawiamy solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy: oliwę, ocet winny, sok z cytryny, miód, posiekane gałązki tymianku i kilka listków mięty.
Plastry cukinii polewamy sosem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 15 minut w chłodne miejsce, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie surówka z surowej cukinii jest gotowa do serwowania.