Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na wykorzystanie cukinii w kuchni. Może stanowić ciekawy dodatek do dań obiadowych i potraw z rusztu. Przygotowanie surówki z surowej cukinii zajmie wam dosłownie chwilę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13635
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12575
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13635
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, kroimy na bardzo cienkie plasterki - do tego zadania najlepiej użyć obieraczki do warzyw. Skrojoną cukinię przyprawiamy solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy: oliwę, ocet winny, sok z cytryny, miód, posiekane gałązki tymianku i kilka listków mięty.
Plastry cukinii polewamy sosem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 15 minut w chłodne miejsce, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie surówka z surowej cukinii jest gotowa do serwowania.