Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na wykorzystanie cukinii w kuchni. Może stanowić ciekawy dodatek do dań obiadowych i potraw z rusztu. Przygotowanie surówki z surowej cukinii zajmie wam dosłownie chwilę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253660
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253660
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, kroimy na bardzo cienkie plasterki - do tego zadania najlepiej użyć obieraczki do warzyw. Skrojoną cukinię przyprawiamy solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy: oliwę, ocet winny, sok z cytryny, miód, posiekane gałązki tymianku i kilka listków mięty.
Plastry cukinii polewamy sosem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 15 minut w chłodne miejsce, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie surówka z surowej cukinii jest gotowa do serwowania.