Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na wykorzystanie cukinii w kuchni. Może stanowić ciekawy dodatek do dań obiadowych i potraw z rusztu. Przygotowanie surówki z surowej cukinii zajmie wam dosłownie chwilę. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1342
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 559
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1342
Składniki
Cukinię dokładnie myjemy, nie obieramy, kroimy na bardzo cienkie plasterki - do tego zadania najlepiej użyć obieraczki do warzyw. Skrojoną cukinię przyprawiamy solą i pieprzem.
W osobnej miseczce łączymy: oliwę, ocet winny, sok z cytryny, miód, posiekane gałązki tymianku i kilka listków mięty.
Plastry cukinii polewamy sosem, dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 15 minut w chłodne miejsce, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie surówka z surowej cukinii jest gotowa do serwowania.