Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z żurawiną to połączenie słodkich i słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do każdego dania głównego, zarówno mięsnego, jak i wegetariańskiego.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 28
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 176
Składniki
Warzywa i owoce umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Główkę kapusty poszatkuj albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchewki obierz i postępuj tak samo. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Przekrój najpierw wzdłuż, a potem w cienkie paski. Obrane jabłko zetrzyj na tarce, a paprykę czerwoną pokrój drobno. Ogórki kiszone odsącz z zalewy i posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do dużej miski. Dodaj suszoną żurawinę i połącz.
W małej misce wymieszaj oliwę, ocet jabłkowy, cukier oraz dopraw solą i pieprzem. Dodaj do składników surówki, dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na minimum 40 minut, aby smaki się przegryzły.