Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka z żurawiną to połączenie słodkich i słonych smaków. Doskonale sprawdzi się do każdego dania głównego, zarówno mięsnego, jak i wegetariańskiego.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3999
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18860
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3999
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18860
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Warzywa i owoce umyj pod bieżącą wodą i dokładnie osusz. Główkę kapusty poszatkuj albo zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Marchewki obierz i postępuj tak samo. Z pora odkrój białą i jasnozieloną część. Przekrój najpierw wzdłuż, a potem w cienkie paski. Obrane jabłko zetrzyj na tarce, a paprykę czerwoną pokrój drobno. Ogórki kiszone odsącz z zalewy i posiekaj. Wszystkie składniki przełóż do dużej miski. Dodaj suszoną żurawinę i połącz.
W małej misce wymieszaj oliwę, ocet jabłkowy, cukier oraz dopraw solą i pieprzem. Dodaj do składników surówki, dokładnie wymieszaj. Wstaw do lodówki na minimum 40 minut, aby smaki się przegryzły.