Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalega Wam w lodówce korzeń selera i pietruszki? Wykorzystaj je do przygotowania wyrazistej surówki. Wystarczy zetrzeć warzywa na tarce. Dorzucić natkę pietruszki i koperku. Przygotować sos majonezowy i gotowe! Tak przygotowana surówka świetnie komponuje się z pieczonym lub smażonym mięsem, bądź rybą.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 345
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 345
Składniki
Seler, pietruszki i jabłko umyj, obierz i zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Natkę pietruszki i koperku opłucz i drobno poszatkuj. Dodaj to startych warzyw.
Sałatkę dopraw łyżką octu. Składniki wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz majonez z chrzanem i przyprawami. Składniki wymieszaj.
Gotowym sosem polej surówkę.