Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna sałatka, która sprawdzi się na co dzień, na imprezę lub na świątecznym stole. Robi się ją w kilka chwil z ogólnie dostępnych składników. Zasmakuje każdemu!
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 469
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41188
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 469
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 41188
Składniki
Pieczarki obierz i wrzuć do wrzącej wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 5 minut. Po tym czasie wyciągnij pieczarki z wody, odsącz z nadmiaru wody i dokładnie skrop sokiem z cytryny. Gdy pieczarki się ostudzą, osusz je (np. przy pomocy ręcznika papierowego) i pokrój w drobną kostkę.
2 jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Cebulę i ogórki również pokroić w kostkę. Pietruszkę i szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Przechowywać w lodówce.