Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo szybki przepis na szparagi.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 215
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
Szparagi umuj i oderwij twarde końcówki. Zagotuj je w lekko osolonym wrzątku. Wyjmij z wody. Można przełożyć do miski z wodą z kilkoma kostkami lodu aby zahartować szparagi , dzieki temu pozostają zielone i chrupkie. Ułóż na talerzach po kilka sztuk szparagów, potem rozłóż truskawki. Posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Skrop limonką i polej olejem z orzechów włoskich.