Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo szybki przepis na szparagi.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7342
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4805
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7342
Składniki
Szparagi umuj i oderwij twarde końcówki. Zagotuj je w lekko osolonym wrzątku. Wyjmij z wody. Można przełożyć do miski z wodą z kilkoma kostkami lodu aby zahartować szparagi , dzieki temu pozostają zielone i chrupkie. Ułóż na talerzach po kilka sztuk szparagów, potem rozłóż truskawki. Posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Skrop limonką i polej olejem z orzechów włoskich.