Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto moja sałatka letnia zapraszam do gotowania i przygotowywania pysznych dań i napoji! letnich Serdecznie zapraszam do skorzystania z przepisów
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 489
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 489
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 69
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Ser halloumi kroimy w plasterki. Rozgrzewamy patelnię grillową lub grilla (zwykła patelnia z nieprzywierającym dnem też będzie ok). Halloumi smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Na dużych talerzach układamy umytą sałatę. Dodajemy nektarynkę pokrojoną w plasterki oraz Na sałacie układamy usmażone plasterki halloumi a całość posypujemy uprażonymi orzechami nerkowca. Sałatkę przed podaniem polewamy wcześniej przygotowanym sosem zwanym dressingiem a dressing robi się z musztardy oliwy z oliwek miodu i cytryny. Do sałatki możecie podać chrupiącą bagietkę lub grzanki. Smacznego!