Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachciało mi się sałatki z kurczakiem improwizowałam i oto co mi wyszło:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10866
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13176
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10866
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6235
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13176
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4916
Składniki
Makron gotujemy aż stanie się miękki(ja po ugotowaniu zalewam go zimna woda żeby się nie sklejał i na kilka minut zostawiam go w niej)jajka gotujemy na twardo.Po ugotowaniu kroimy je na drobne kawałki.Ogórki,cebule tez siekamy na drobną kostkę,Pierś kurczaka przekrawamy wzdłuż na 2 części obsypujemy przyprawą kebab-gyros dusimy ok.15 min aż się trochę zarumieni.Odstawiamy ją żeby odpoczęła pod folią aluminiową gdy będzie chłodna kroimy na niewielką kostkę.Plasterki sera możemy pokroić drobno lub zetrzeć na tarce.
Dodajemy łyżeczkę musztardy(według uznania ja dodałam ostrej)i 5 łyżek majonezu.Doprawiamy solą,pieprzem mieszamy wierzch sałatki możemy posypać ziołami-ja posypałam pietruszką..Możemy podawać:)