Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Dziś przepis na szybką w wykonaniu sałatkę jarzynową zawiniętą w plasterki szynki konserwowej, Smaczna i efektowna przekąska. Doskonała na co dzień i od święta. Idealna na przyjęcia i imprezy. Sama sałatka mega szybka w wykonaniu, bo posiłkujemy się gotową marchewką z groszkiem i kukurydzą ze słoika, więc odpada gotowanie warzyw. Należy tylko dogotować dwa średnie ziemniaki i dwa jajka, Najbardziej pracochłonne jest zawijanie sałatki w ruloniki z szynki, ale po dwóch, trzech rulonikach dochodzi się do wprawy. Spora część sałatki zostaje, więc możemy ją podać już w tradycyjny sposób. Półmisek z roladkami uzupełniamy warzywami .
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23531
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 38
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23531
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 257
Składniki
Warzywa ze słoika dokładnie odsączamy na sicie. Przekładamy do miski
Ziemniaki, jajka, ogórki i jabłko kroimy w drobną kostkę
Całość doprawiamy pieprzem i ewentualnie solą ( u mnie obeszło się bez soli )
Dodajemy majonez i mieszamy
Wzdłuż plasterków szynki nakładamy łyżeczką porcję sałatki i szynkę rolujemy. W dwóch miejscach rulonik oplatamy szczypiorkiem i zawiązujemy, tak, aby po przekrojeniu wiązania ze szczypiorku znalazły się w połowie powstałych dwóch roladek. Rulonik kroimy ostrym nożem na pół. Połówki układamy na półmisku
Półmisek przyozdabiamy sałatą, pietruszką i innymi warzywami, które będą się dobrze komponowały smakowo z roladkami. Ja użyłam słodkich papryczek i pomidorków koktajlowych
Pozostałą część sałatki serwujemy w tradycyjny sposób