Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy ją robiłam nie przypuszczałam że jest w smaku taka rewelacyjna, chrupiąca i delikatna, zresztą ja bardzo lubię pora i wszystko co się z niego robi. Polecam do pieczonego mięsa.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 826
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 507
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 826
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 507
Składniki
Pora kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz wzdłuż na pół, a następnie kroimy w cienkie paseczki, tak jak na zdjęciu poniżej.
Pokrojone pory przekładamy na sitko i zalewamy wrzącą wodą, mocząc pora przez około 1-2 minut we wrzątku.
Wyciągamy pora z wrzątku i oblewamy go obficie zimną wodą, zostawiając na sitku aby trochę odciekł z nadmiaru wody.
Sparzonego pokrojonego pora przekładamy do miski, dodajemy majonez i przyprawy.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w chodne miejsce na około 10 minut, najlepiej do lodówki. Smacznego !!!