Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa sałatka z pikantnym sosem orzechowym. Dodatkowo super chrupiący dodatek, orzeszki wasabi.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 924
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Sos. Na patelni rozgrzać olej, dodać curry i smażyć na średnim ogniu ok 1 minutę. Dodać resztę składników i gotować na wolnym ogniu, 2-3 minuty, do lekkiego zgęstnienia. Sałatka. ugotować komosę ryżową na sypko, ostudzić. Kapustę poszatkować, paprykę i marchewką pokroić w cienkie paski, ogórki w półplasterki. Szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać z sosem orzechowym, posypać szczypiorkiem, orzechami i orzeszkami wasabi.