Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa sałatka z pikantnym sosem orzechowym. Dodatkowo super chrupiący dodatek, orzeszki wasabi.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 479
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9644
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4458
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 479
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9644
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1120
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4458
Składniki
Sos. Na patelni rozgrzać olej, dodać curry i smażyć na średnim ogniu ok 1 minutę. Dodać resztę składników i gotować na wolnym ogniu, 2-3 minuty, do lekkiego zgęstnienia. Sałatka. ugotować komosę ryżową na sypko, ostudzić. Kapustę poszatkować, paprykę i marchewką pokroić w cienkie paski, ogórki w półplasterki. Szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać z sosem orzechowym, posypać szczypiorkiem, orzechami i orzeszkami wasabi.