Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta tortilla przybrana jadalnymi kwiatami ( u mnie nasturcje ). Prosty i szybki sposób na szybką przegryzkę. Z domowym pesto ( u mnie oczywiście z nasturcji )i gałązką słodziutkich pomidorków cherry to prawdziwa zdekonstruowana sałatka na szybko.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 64
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 147
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2519
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 64
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 147
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2519
Składniki
Pesto. Opłucz i krótko zblanszuj wszystkie liście ( ok. 30 sekund ), następnie włóż do lodowatej wody. Odcedź i zmiksuj z resztą składników. Przechowujemy w słoiczkach w lodówce lub mrozimy w torebkach. Tortilla. Suche składniki wymieszaj z mokrymi na gładką masę. Podziel na 16- 20 porcji. Przykryj i odstaw na 15 minut. Potem każdą porcję rozwałkuj w kółko. Wierz posmaruj wodą i delikatnie wciśnij spłaszczony kwiat. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i umieść tortillę stroną ukwieconą do góry. Smaż około 1 minutę, obróć i smaż już tylko chwilkę 15-20 sekund. Podawaj z pesto i pomidorkami.