Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jednak wracamy do starego, sprawdzonego przepisu z klasycznym połączeniem pora z jabłkiem, marchewką i majonezem. To znakomity dodatek do obiadu, ale świetnie sprawdzi się także do grilla czy na imprezę.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2543
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3069
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102027
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6408
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2543
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3069
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102027
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6408
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Po pokrojeniu zalewamy go wrzątkiem na 1-2 minuty, a następnie odsączamy i studzimy na sitku. Lekko odciskamy i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do pora i skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało i dla smaku. Następnie dodajemy do warzyw śmietanę, majonez, pieprz, sól i cukier, dokładnie mieszamy. Surówkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce, ale równie dobrze smakuje podana od razu po przygotowaniu.