Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jednak wracamy do starego, sprawdzonego przepisu z klasycznym połączeniem pora z jabłkiem, marchewką i majonezem. To znakomity dodatek do obiadu, ale świetnie sprawdzi się także do grilla czy na imprezę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10344
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8727
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1287
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10344
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4692
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Po pokrojeniu zalewamy go wrzątkiem na 1-2 minuty, a następnie odsączamy i studzimy na sitku. Lekko odciskamy i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do pora i skrapiamy sokiem z cytryny, aby jabłko nie ściemniało i dla smaku. Następnie dodajemy do warzyw śmietanę, majonez, pieprz, sól i cukier, dokładnie mieszamy. Surówkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce, ale równie dobrze smakuje podana od razu po przygotowaniu.