Delikatnie pikantna sałata na bazie jarmużu,avocado i świeżego ogórka z dodatkiem fety,chilli i oliwek
Trzy zielone gracje
Składniki
- jarmuż 1 op.
- avocado 2 szt.
- ogórek świeży 1 szt.
- świeża papryka pepperoni czerwona 1 szt.
- feta 1 op.
- czarne oliwki 1 mały słoik
- sól młynek
- pieprz młynek
- oliwa z oliwek pół szklanki
- cytryna 1 szt.
- miód (opc.cukier ) 1 łyżeczka
Składniki
- jarmuż 1 op.
- avocado 2 szt.
- ogórek świeży 1 szt.
- świeża papryka pepperoni czerwona 1 szt.
- feta 1 op.
- czarne oliwki 1 mały słoik
- sól młynek
- pieprz młynek
- oliwa z oliwek pół szklanki
- cytryna 1 szt.
- miód (opc.cukier ) 1 łyżeczka

Etapy przygotowania
Jarmuż rozrywamy palcami i wrzucamy do salaterki,dodajemy resztę pokrojonych składników w średnie kawałki,oliwki dodajemy w całości,posypujemy skrojonym drobno chilli
Wcześniej przygotowujemy sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny ( bàdz połowy cytryny) dodaje my sòl,pieprz i odrobinę miodu lub cukru,energicznie mieszamy Sałatę polewamy tak przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy Mniammm;-)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 73

Odwrócone ciasto z ananasem to klasyk amerykańskiej kuchni. Jest proste w prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Amerykańska
- Polska
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
Odsłon: 1095

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 751
Ostatnio komentowane przepisy

Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 73

Odwrócone ciasto z ananasem to klasyk amerykańskiej kuchni. Jest proste w prz...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Amerykańska
- Polska
- Owoce
- Wiśnie
- Nabiał
- Jajka
- Przyprawy
- Cynamon
- Ciasta
Odsłon: 1095

Przepis dnia
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 751



Składniki
- jarmuż 1 op.
- avocado 2 szt.
- ogórek świeży 1 szt.
- świeża papryka pepperoni czerwona 1 szt.
- feta 1 op.
- czarne oliwki 1 mały słoik
- sól młynek
- pieprz młynek
- oliwa z oliwek pół szklanki
- cytryna 1 szt.
- miód (opc.cukier ) 1 łyżeczka
Jarmuż rozrywamy palcami i wrzucamy do salaterki,dodajemy resztę pokrojonych składników w średnie kawałki,oliwki dodajemy w całości,posypujemy skrojonym drobno chilli
Wcześniej przygotowujemy sos: oliwę mieszamy z sokiem z cytryny ( bàdz połowy cytryny) dodaje my sòl,pieprz i odrobinę miodu lub cukru,energicznie mieszamy Sałatę polewamy tak przygotowanym sosem i delikatnie mieszamy Mniammm;-)