Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca wyglądem, przepyszna w smaku sałatka. Polecam.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1341
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 125
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 55
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1341
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 125
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 55
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka siekamy drobno i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem. Żółtka rozdrabniamy widelcem. Tarty ser żółty mieszamy z 3 łyżkami majonezu, dodajemy pieprz. Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju. Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z tuńczykiem. Doprawiamy pieprzem. Układamy warstwami: -kwadrat z 9 krakersów - ser z majonezem -krakersy - masa z tuńczykiem -krakersy - białka -żółtka -opcjonalnie szczypiorek Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny żeby krakersy zmiękły. A najlepiej na noc. Smacznego!