Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca wyglądem, przepyszna w smaku sałatka. Polecam.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1340
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 263
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 584
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1340
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1796
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 263
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 584
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka siekamy drobno i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem. Żółtka rozdrabniamy widelcem. Tarty ser żółty mieszamy z 3 łyżkami majonezu, dodajemy pieprz. Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju. Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z tuńczykiem. Doprawiamy pieprzem. Układamy warstwami: -kwadrat z 9 krakersów - ser z majonezem -krakersy - masa z tuńczykiem -krakersy - białka -żółtka -opcjonalnie szczypiorek Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny żeby krakersy zmiękły. A najlepiej na noc. Smacznego!