Do góry

Sałatki Przepis na:

Tuńczykowy torcik z krakersami

Tuńczykowy torcik z krakersami

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1026

Dodano:

Odsłon: 2571

Zaskakująca wyglądem, przepyszna w smaku sałatka. Polecam.

Składniki

  • 27 sztuk słonych krakersów
  • 100g tartego żółtego sera
  • pół cebuli
  • puszka tuńczyka w oleju ( najlepiej w kawałkach )
  • 3 jajka
  • 5 łyżek majonezu
  • Pieprz
  • opcjonalnie szczypiorek do dekoracji
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Białka siekamy drobno i mieszamy z 2 łyżkami majonezu i doprawiamy pieprzem. Żółtka rozdrabniamy widelcem.
    Tarty ser żółty mieszamy z 3 łyżkami majonezu, dodajemy pieprz.
    Z tuńczyka odlewamy nadmiar oleju. Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z tuńczykiem. Doprawiamy pieprzem.
    Układamy warstwami:
    -kwadrat z 9 krakersów
    - ser z majonezem
    -krakersy
    - masa z tuńczykiem
    -krakersy
    - białka
    -żółtka
    -opcjonalnie szczypiorek

    Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny żeby krakersy zmiękły. A najlepiej na noc.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń